4 Şubat 2009 Çarşamba

"27"

Bir güzel insan Stuart Samuel. Genelde festivallerden aşinayızdır kendisine ve filmlerine. 1992 yapımı "Visions of Light"da sinemanın geçmişten günümüze gelişimini 100'den fazla filmden kesitlerle önümüze sermiştir. Ancak kendisini farketmem 25. İstanbul Film Festivalinde izleme şansı bulduğum "Midnight Movies: From the Margin to the Mainstream" ile oldu. Geceyarısı sinemasının doğuşunu ve başyapıtlarını onun gözünden izlemek, o zamanlara ufaktan bir yolculuk yapmak gerçekten hoş bir tecrübe olmuştu o seansda salonda olanlar için.

Şimdilerde kendisi "27" fenomeniyle, yine o zamanlara ufak bir yolculuk yapmaya hazırlanmakta. Genç dimağların hep ilgisini çekmiş ve de çekmekte olan "27'liler"i daha farklı bir pencereden gösterecek muhtemelen.

"27", altmışların sonlarında, 1969,1870 ve 1971 yıllarında yayılan, 68 dalgasının nasıl bir altyapıyla oluştuğunu, o senelerde hayatlarına son veren rock and roll ikonları , Jimi Hendrix, Janis Joplin ve Jim Morrison'ı da hikayenin içine kartarak bize sunacak.

İzlemeden daha fazla şey söylemek zor tabi bu film hakkında. İçerisinde politik göndermelerden, karşı kültürün doğuşuna, daha önce yayınlanmamış performanslar ve röportajlardan o dönemin canlı şahitlerine kadar nicelerini barındıracak olan bu belgeseli, muhtemelen önümüzdeki yılalrdaki festivallerden birinde görme şansı bulabileceğiz. Şahsen en kısa zamanda görmek isterim yukarıdaki resmi bir festival kitapçığında.


3 yorum:

  1. Merhaba,
    İletişime geçmek için bir mail hesabı bulamadım, bende yorum yazayım dedim. Eğer buakcwk@gmail.com hesabına mail atarsanız, sizinle bir şey görüşmek isterim.

    Burak Çevik
    sineofrenik.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. bu film projesi insallah basarılı olur, heyecanlandırdın beni abi:)
    bu arada sineofrenik blogspot.com u ailecek beğeniyoruz:)ben simdi mesaj atmayayım, editorümüz baksın bu islere:)

    YanıtlaSil
  3. :)
    Ben de heyecanlandım bu film konusunda.
    Arkadaşa mail attım. Gelişmelerden haberdar ederim efenim.

    YanıtlaSil